Rácz Gergő

 

Rácz Gergő zenei pályafutása a XVIII. kerületi zeneiskola klasszikus gitár szakán indult. 15 évesen az Országos Zeneiskolai Gitárverseny első helyezettje lett. 14 évesen korától tagja volt a Park zenekarnak, amely Fenyő Miklós keze alatt indult útjára. Gergő első szerzeménye ezen a lemezen szerepelt.  A fiatal zeneszerzőt az 1997–es Dublini Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatkozó, nagy sikereket elért sztárcsapat, a V.I.P. énekeseként ismerte meg a nagyközönség.

Gergő 2004 óta tagja a számos nemzetközi díjat magáénak tudható, Ázsiában hatalmas rajongói táborral rendelkező Fool Moon acappella együttesnek.

2006 tavaszán jelent meg Gergő első önálló maxilemeze, a “Bennünk a világ”. A címadó dal a Danubius Rádió legtöbbet játszott hazai felvételeként lopta be magát a közönség szívébe, és az országos rádiós lista élvonalába került.  A lemez három dalához (Bennünk a világ, Súgd a nevem, Húzz fel bármit) készült videoklip mindegyike első helyezést ért el a Viva Chart toplistán.

Rácz Gergő szerzőtársként együtt dolgozik Rakonczai Viktorral. Együttműködésüknek köszönhetően olyan ismert dalok születnek, mint pl. a VIVA All Stars – Ha a zene szól.  

2011 a visszatérés éve, Rácz Gergő új oldalát mutatja meg a közönségnek - a„Harc és Vágy” videoklip megjelentetésével mind hangzásban, mind látványvilágban merész elképzelést valósít meg. 

A klip ötlete Bajkov Delov Valentin Comet díjas rendezőtől származik, aki az animációs zenei videók világában rekordnak számító három hónapos utómunkával készítette el alkotását. A dal Gergő, és a Fool Moonból ismert Molnár Gábor szerzeménye, a szöveget Valla Attila írta.

A dal előfutára az új lemezanyagnak, sok meglepetés várható még a közeljövőben!

 

 

 

Oldalmenü
Naptár